Endless Pools

Zwemmen met het originele product. Ervaar het allerbeste.

Seniorjournaal: Wateraerobics voor senioren

Zwemmen is voor veel senioren een populaire fitnessactiviteit, aangezien het een goede aerobic-oefening is zonder de belasting en de druk op de gewrichten van lopen of joggen. Het helpt hen ook om hun gewicht onder controle te houden. Het nadeel is echter dat u een zwembad nodig heeft. Lopen of joggen kunnen we overal, maar een plaats vinden om baantjes te zwemmen of wateraerobics te doen, dat is vaak moeilijk. De Endless Pool kan voor velen een oplossing bieden, een zwemstroom en watertrainingsmachine die klein genoeg is om in een huis te passen.

Zwemmen als trainingsmiddel voor oudere generaties krijgt veel aandacht op de websites van het National Institute of Health.

a senior exercising in her Endless Pools WaterWell therapy pool

"Watertherapie kan ook een godsgeschenk zijn voor mensen met artritis, osteoporose, multiple sclerose, astma en chronische gewrichts- of rugpijn," zegt Leslie Krichko, professioneel watertherapeut. Veel senioren kiezen voor een therapiezwembad bij hun thuis, zoals de Endless Pools WaterWell, voor eenvoudige toegang tot revalidatietraining en pijnbestrijding het hele jaar door.


"Voor mij is er niets beter dan zwemmen," zegt Dr. Elias Zerhouni, Directeur van het NIH. "Het geeft je een minuut voor jezelf, je kan even nadenken. Je voelt je lichaam en het is verfrissend. Je hebt het gevoel van tot jezelf te komen."

"Ik ben 68, zegt Dr. A.B. Lindberg, Directeur van de National Library of Medicine, "Ik hoop dat ik op een dag echt oud zal zijn." Dagelijks trainen helpt iedereen, zegt Lindberg, die baantjes zwemt. "Zwemmen heeft eigenlijk veel voordelen, het spoelt bijna letterlijk en figuurlijk alle frustraties van de dag weg en behoudt de goede dingen. Door te zwemmen kan je je gedachten en je plannen voor de volgende dag op een rijtje zetten. De mensheid had nooit uit het water mogen gaan. Dat is zijn natuurlijke staat. Zwemmen is geweldig."

Dit zwembad, dat soms een loopband voor zwemmers wordt genoemd, bevat een aanpasbare stroom waardoor de gebruikers ter plaatse kunnen zwemmen of trainen. De stroom is breed en diep, zeggen ze, en is geschikt voor elk zwemniveau en elke fitnessbehoefte. U kunt ook de temperatuur nauwkeurig instellen op basis van uw voorkeuren en behoeften.

Mensen beschrijven de installatie en het gebruik van de Endless Pool vaak als iets wat hun leven heeft veranderd, zegt de onderneming, en ze nemen Regina Sellers, een 68-jarige inwoner van Texas, als voorbeeld.

Niet alleen heeft ze geen rolstoel of looprek meer nodig, Regina heeft ook vier gouden medailles gewonnen op de Olympische zwemwedstrijden voor senioren, bestemd voor atleten van 55 jaar en ouder. Gedurende dat proces heeft ze gewicht verloren, energie opgedaan en een betere bloedsomloop gekregen, vooral in haar benen en voeten.

Zoals bij de meeste fans was haar Endless Pool een waardevolle ontdekking. Toen ze jonger was, ging ze amper zwemmen. Om "niet gek te worden" begon ze met deze sport in een lokaal zwembad in San Antonio, terwijl ze zorgde voor haar zieke moeder. Door haar hernieuwde kracht en emotionele welzijn leverde de inspanning een eerste gouden medaille op. Toen de gezondheid van haar moeder verbeterde, verhuisde zij en Regina terug naar Spring Branch, meer dan 128 kilometer naar het noorden.

Zonder te zwemmen "voelde ik me echter verloren," herinnert Regina zich. "Bovendien was ik veel bijgekomen, deden mijn voeten pijn en kon ik nog nauwelijks wandelen. Daarom besloot ik om er iets aan te doen. We zagen de advertentie voor Endless Pool in een vliegmagazine," en de rest is volgens hen geschiedenis.

Haar echtgenoot bouwde één jaar geleden in augustus een speciale ruimte voor het zwembad en Regina gebruikt het nagenoeg dagelijks sindsdien. Ze houdt de watertemperatuur op ongeveer 32° en haar routine bestaat uit 45 minuten aerobics met een vriend, gevolgd door een zwemtraining van 1.000 slagen.

Niet iedereen ontwikkelt zo'n vaardigheid in het zwemmen als Regina, maar haar ervaring toont duidelijk aan waarom het een geweldig middel is om een trainingsprogramma te starten en hoe de Endless Pool daarbij helpt. Het drijfvermogen van het water neemt de druk op de gewrichten en bindweefsels weg, aangezien de weerstand die 600-tot-700-keer-groter-is-dan-lucht het metabolisme versnelt en het uithoudingsvermogen een boost geeft. De combinatie van variabele weerstand en eenvoudige toegang bevordert ook het optimale comfortniveau en de geleidelijke conditionering. Vraag maar aan Regina. Ze heeft haar zinnen nu gezet op het winnen van een nationaal kampioenschap, maar het is niet dringend. Eigenlijk zegt ze: "Ik denk dat ik ga wachten tot ik 70 ben. Dan heb ik er meer plezier aan."

"Watertherapie kan ook een godsgeschenk zijn voor mensen met artritis, osteoporose, multiple sclerose, astma en chronische gewrichts- of rugpijn," zegt Leslie Krichko, professioneel watertherapeut en woordvoerder van Endless Pools.

Aangezien het een gevoel van gewichtloosheid geeft, is watertraining de ideale therapie voor veel medische aandoeningen. En in een Endless Pool kan je watertherapie doen aan de ideale temperatuur en het ideale tempo voor uw behoeften, in volledige privacy en naar eigen wens, zegt Krichko.

Krichko zegt dat "therapie in een Endless Pool mensen echt helpt om letsels sneller te laten genezen" om verschillende redenen:

 • Water biedt drijfvermogen en ondersteuning voor het lichaam. Als je helemaal ondergedompeld bent in water, moet je maar 10% van je eigenlijke gewicht dragen.
 • In het zwembad kunnen mensen met letsels trainen met een groter bewegingsbereik zonder de gewrichten te belasten of henzelf opnieuw te verwonden.
 • De training zorgt ervoor dat het bloed sneller door de gewonde zone beweegt, zodat het sneller geneest.
 • De druk van het water beperkt de zwellingen die vaak gepaard gaan met verwondingen.
 • Je kan je lichamelijke fitheid verhogen terwijl je recupereert, langdurige fysieke therapie is dan ook niet meer nodig om terug in vorm te geraken.


Hoe werkt het

De voortstuwingseenheid van de Endless Pool kan een grote hoeveelheid water laten bewegen -- tot 19.000 liter per minuut -- door de twee roosters die de waterstroom recht en vloeiend maken. Het resultaat is een stroom zoals in een rivier, waarvan de snelheid volledig aanpasbaar is door aan een knop te draaien, van een zachte stroom tot een wedstrijdtempo.

De zwemstroom wordt gegenereerd door een schroef van 40 cm in een beschermende roestvrijstalen behuizing die wordt aangedreven door een hydraulische motor.

De zwemstroom is bijzonder vloeiend omwille van een vernuftig retoursysteem dat gebruik maakt van de onderwaterbanken rondom in het zwembad. Naarmate het water naar het midden van het zwembad stroomt, komt het terecht in een rooster in de achterste bank. De zijbanken dienen als retourkanalen die het water van achteraan het zwembad naar voren brengen.


Beter en veiliger

De zwemstroom van de Endless Pool is veel beter dan de stroom die wordt gecreëerd door de spa's met jets. Deze spa's pompen een paar honderd liter water per minuut door de spuitmonden onder hoge druk. Hun stromen zijn turbulent en heel smal, zelfs wanneer er drie of meer jets worden gebruikt. In een spa met jets beweegt slechts een kleine hoeveelheid water en is de snelheid van de stroom veel minder tegen de tijd dat die de andere kant bereikt. De stroom is eigenlijk zo laag dat er geen retourkanaalsysteem nodig is in een spa met jets.

Dit unieke stroomsysteem bedacht door Endless Pools produceert een ideale, brede, diepe, niet-turbulente zwemstroom. Het is opvallend vrij van golven en bubbels, waardoor het ideaal is om te zwemmen, trainen en voor fysieke therapie.

De verkooppunten voor Endless Pools:

 • Het biedt alle voordelen van een groot zwembad in een kleine ruimte.
 • Het zwembad en het waterkwaliteitssysteem vereisen maar weinig onderhoud.
 • De snelheid van de unieke zwemstroom is volledig aanpasbaar, van nul tot wedstrijdtempo.
 • Het kan afgewerkt worden in verschillende materialen en stijlen.
 • Het pakket wordt geleverd met alles wat u nodig hebt om te zwemmen of te trainen.
 • Het past in de meeste kamers op de benedenverdieping, zowel binnen als buiten.
 • Perfect voor vele doeleinden: zwemmen, watertraining, watertherapie en ontspanning.
 • Het kost ongeveer evenveel als een spa.
 • Alle onderdelen van het pakket passen in deuropeningen van 60 cm en groter, waardoor het ideaal is voor installatie in bestaande ruimtes, zoals een kelder of garage.
 • Het zwembad wordt geleverd met een vooraanstaande klantenondersteuning en beperkte garantie.
 • De breedte, lengte en diepte kan aangepast worden aan uw specifieke behoeften.
 • Het volledige Endless Pools-systeem is ETL-gecertificeerd na geslaagd te zijn in strenge testen voor elektrische en andere veiligheidsnormen.
 • Als het zwembad wordt afgedekt, ontsnapt er maar weinig vocht in uw binnen- of buitenruimte.
 • Dankzij het innovatieve waterkwaliteitssysteem is het zwembad nagenoeg geurvrij, zelfs binnenshuis.

Bel een Design Vertegenwoordiger

Vraag ons Gratis Ideeënpakket

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren: