Endless Pools

Zwemmen met het originele product. Ervaar het allerbeste.

De Kleine Beer: Endless Pools voor kleine ruimtes, krappe budgetten

Door de hitte van vorige week steeg de interesse in thuiszwembaden enorm. Zwembadbedrijven zagen de aanvragen de hoogte in gaan -- wordt vervolgd wanneer de hitte terugkeert.

Maar slechts weinig eigenaars hebben de ruimte, het budget en de zin om een volledig zwembad of lengtezwembad te installeren en te onderhouden. En een spa biedt niet genoeg ruimte om te trainen of te drijven.


Een elegante oplossing? Het "golfslagbad".

Een favoriet in dit soort zwembaden is de Endless Pool, een verkleinde versie van de golfslagbaden in waterparken. Dit kleine zwembad, dat te zien is in huizenshows en geproduceerd werd in Aston, Pennsylvania, past in een tuin, onder een afdak, op een plankier, in een veranda of in het tweede stuk van een dubbele garage.

Small swimming pools are the perfect compact exercise solution for backyards and other spaces.

Na haar auto-ongeval koos Mia Arends voor een Endless Pool binnenshuis, zowel voor haar revalidatie als voor ontspanning. "Ik ben echt heel erg gesteld op mijn zwembad en ik zou het niet meer willen veranderen,'' zegt ze. Deze was vanzelfsprekend en het gebruik ervan kost minder dan dat van een spa."


Het kan op de grond, gedeeltelijk in de grond of helemaal in de grond geïnstalleerd worden. Er is enkel een stabiele ondergrond nodig die 90 kg per vierkante meter kan dragen.

Aan de prijs van ongeveer een gezinswagen kost dit kleine zwembad met opties zoals afdekkingen, spa-jets en verlichting de helft minder dan wat een volledig zwembad zou kosten.

Met een handmatige, geïsoleerde veiligheidsafdekking en vooraanstaande filtering vereist de Endless Pool zeer weinig onderhoud -- een wekelijkse dosis chloor en filterreiniging om de twee maanden.

Bovendien is het gebruik niet duur. Het inschakelen van de verwarming en de ingebouwde schroef, die een golf met variabele snelheid creëert, kost ongeveer evenveel als een tweede telefoonlijn. De golf kan natuurlijk ook uitgeschakeld worden.

De kleine Endless Pool is standaard 1 meter diep en 2,5 m op 4,2 m groot (maar u kunt breedte, lengte of diepte toevoegen). Maar hij heeft een aanzienlijk effect op onze levensstijl.

Met de juiste installatie en verlichting van binnenuit vormt dit zwembad een prachtig, meditatief waterornament wanneer het niet bedekt is. Schakel de golf aan en het wordt een "stroom" met zachte borrelende geluiden.

Het kan dienen als een zwembad voor niet-belastende trainingen, als therapiezwembad of als speelzwembad voor oudere kinderen. In dit zwembad kunt u vrij zwemmen, inspringen, trappelen of aan de leuning vooraan hangen om uw lichaam te laten gedijen op de golven. En het kan ook gebruikt worden als een spa met jets om stramme spieren te kalmeren terwijl u onderwater op de bankjes aan de zijkanten van het zwembad zit.


Huidige gebruikers

Mia Arends van Kirkland heeft sinds haar auto-ongeval een dwarslaesie.

In 2001 installeerde zij en haar familie een Endless Pool in omgevormde opslagschuur. Sindsdien gebruikt ze het zwembad het hele jaar door voor training.

"Ik ben echt heel erg gesteld op mijn zwembad en ik zou het niet meer willen veranderen,'' zegt ze. "Ik zit in een rolstoel en gebruik een lift om me erin te helpen. Ik heb altijd van water gehouden en gebruikte voor mijn ongeval de zwembaden van King County. Deze was vanzelfsprekend en het gebruik ervan kost minder dan dat van een spa."

Ze liet een zwembad bouwen met een gedeelte van 1,5 meter in het midden zodat ze verticale oefeningen kon doen.

John en Kim DuBois van Renton vormen een actief koppel -- hij is op pensioen, zij werkt nog steeds en volgt ballet.

Vijf jaar geleden installeerde ze hun zwembad in de buurt van hun keuken en nu zwemmen ze dagelijks, het hele jaar door. Ze houden het water op 25°C en verzorgen het filter vanuit de aangrenzende kelder.

John laat de filter om de zes weken 's nachts weken in een emmer met een natriumfosfaatoplossing en vervangt deze dan de volgende ochtend.

"Dat is ongeveer alles wat we moeten doen, behalve af en toe het afval van de bomen verwijderen van de afdekking en één keer per week chemicaliën toevoegen."

Hij zegt dat er minder chloor nodig is, waardoor er ook geen geur is. Hij voegt eraan toe dat de maandelijkse kosten 20 tot 40 euro minder bedragen dan voor een verwarmd volledig zwembad of baantjeszwembad.

"Mijn vrouw twijfelde toen ik een zwembad voorstelde," zegt DuBois, 63. "Ze zei dat ze er niet zo veel gebruik van zou maken. Maar ik wou fit blijven en ik weet niet hoelang ik nog een belastende sport kan blijven uitoefenen. De openbare zwembaden zijn te ver of hebben ongemakkelijke openingsuren."

"We hebben het gebruik zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Als je uit de keuken komt, doe je je kleren uit, je verwijdert de afdekking en je springt erin. Daarna kom je er weer uit, je trekt de afdekking erover en je gaat terug binnen. Mijn vrouw zegt dat dit het beste is wat ze ooit hebben gedaan."

De vergunningen waren eenvoudig te verkrijgen aangezien het koppel hun huis tegelijkertijd aan het ombouwen waren.


De duik wagen

De installatie van een groter zwembad kan oplopen tot 30.000 of 40.000 euro. Het hangt af van de grootte, de diepte en de opties zoals springplanken, spa's, verlichting en de aanleg van paden.

Opties verhogen ook de prijs van een golfslagbad. U betaalt meer voor een dekplaat, panelen en bekleding in teak, tegels of ijzerhout in plaats van het standaard aluminium of de fabrieksomgeving van het zwembad.

Maar gebruikers zeggen dat u de basisopstelling zelf kunt uitvoeren met behulp van een deskundige voor de elektriciteit en de loodgieterij. Een professionele of sierlijke installatie kan 2.000 tot 5.000 euro meer kosten dan de basis.

Het kader bestaat uit met bouten aan elkaar gemaakte stalen panelen van 1,6 mm en roestvrijstalen onderdelen, terwijl het zwembad omkast is met een zachte maar stevige kreukvrije vinyl bekleding voor water. Een dekplaat bedekt de bovenrand van de bekleding.

Een laatste voordeel: Zoals spa's kunnen golfslagbaden gedemonteerd en verplaatst worden. Dat spreekt de immobiliënmakelaars tegen die beweren dat zwembaden de waarde van een huis verminderen aangezien sommige kopers dat niet willen.

Zo zijn de voordelen van een Endless Pool voor de eigenaar echt... bijna eindeloos.

Bel een Design Vertegenwoordiger

Vraag ons Gratis Ideeënpakket

U kunt alle cookies op deze site tegelijk accepteren of blokkeren: